Қазақстанның көптеген басқа кәсіпорындары сияқты Қарағанды кондитер фабрикасы да Ұлы Отан соғысы кезіндегі қоныс аударудан кейін өзінің екінші шаңырағын тапты.Сол кезден бері 70 жылдан артық уақыт өтті. Бірақ кәсіпорын өзінің арнайы мәртебесін Қарағандыда, алғашқы жұмыс бастамасынан кейін 15 жыл өткен соң ғана алды.
Астраханнан Қарағандыға кондитерлік өнімдердің өндірісі үшін, жабдықтардың алғашқы эшелоны келді. Бұлар карамелдерді қалыптау үшін екі қолды тығыздаушы болатын. |
|
Кәмпит цехы құрылып, «Киевской помадки» өндірісі жұмысын бастады |
|
Фабриканың бас корпусы іске қосылып, Қарағанды кондитер фабрикасы ресми мәртебесін алды. |
|
Фабрика Еңбек Қызыл Ту орденімен мараппатталды. Фабриканың қуаты 34,5мың тоннаға дейін артты. |
Өндіріс өнімдері жылына 44 мың тоннаға дейін жетті, КСРО көлеміндегі ең ірі фабрика ретінде көрінді. |
|
Өндірісті жаңарту ішінара жүргізіліп, Қазақстан үшін құрамы бірегей өнімдер енгізілді: көпқабатты батончиктер, экструзиондік өнімдер, пралиндік кәмпиттердің жаңа түрлері, көлемді шоколадтар. |
|
Фабриканың меншік иесі ауысты. Жаңа басшылықтың келуімен жаңа жабдықтар орнатылып, фабриканы жаңарту есебінен өндіріс көлемін көбейтуге бағытталған даму жоспары анықталды. |
Болашаққа көзқарас
Компанияны әрі қарай дамыту үшін 4 негізгі бағыттар қаралды:
1 |
Технологиялық жүйені жаңарту және өнімдердің жаңа түрлерін нарыққа шығару есебінен меншікті брендтерді дамытуға белсенді қаржы салу |
2 |
Жаңа серіктестерді тарту және ниеттестікті арттыру есебінен экспортты және жергілікті дистрибьюцияны дамыту |
|||
3 |
Барлық деңгейдегі қызметкерлер арасында корпоративтік мәдениетті дамыту сондай-ақ осы жүйеде білікті мамандарды ұстау және жұмысқа тарту |
4 |
Өнімнің сапасына залал келтірмеу мақсатында, өндіріс үрдісін оңтайландыру арқылы өндірістің тиімділігін көтеру |